VillaChansen

Villachansen är ett svenskt lotteri där man varje månad har möjlighet att vinna en villa värd upp till 3 miljoner kronor, alternativt samma summa i kontanter. Genom att delta i lotteriet så gör du en god gärning. Förmånstagare för Villachansen är nämligen Plan International, som bland annat arbetar för att stärka barns rättigheter och flickors lika villkor. Här tittar vi lite närmare på Villachansen och ger lite användbara tips till dig som vill komma igång med att spela.

Så spelar man

Att gå med i Villachansen är enkelt. Det enda som man behöver göra är att gå in på deras hemsida och fylla i sitt personnummer, sin e-postadress och det antal lotter (1-4 stycken) som man vill ha. Du kommer därefter att motta ditt första lottbrev vilket gör att du deltar i nästa månads dragning. Varje lott består av fem siffror som slumpas fram.

Pris på lotten?

En lott i Villachansen kostar för närvarande 199 kronor per månad. Väljer du att delta med fyra lotter varje månad så betalar du alltså 796 kronor.

Rätta lotten och ta reda på om du har vunnit

När dragningen har varit så kan du gå in på Villachansens hemsida och där rätta din lott genom att fylla i lottens nummer. Dragningen presenteras även i tidningen “Vi i Villa”. Månaden efter får du även hem en dragningslista där det framgår om du vunnit eller ej.

Vinster

Genom att delta i Villachansen så är man med och tävlar om mycket fina priser. Man kan bland annat vinna en villa, bilar, presentkort, resor, kontanter, nya lotter och mycket mer. Villachansen samarbetar med ett antal partners såsom Hyundai, Elon, Teknikmagasinet, Fiskarhedenvillan, O’Learys, Sembo med flera, där man kan hämta sina vinster eller presentkort.

På Villachansens lotter vinner man i genomsnitt på var femte lott.

Vinstgaranti

Villachansen är måna om att alla ska vinna. Därför tillämpar man en vinstgaranti för sina spelare. Denna går ut på att du om spelat på lotteriet under sex månader, utan att ha vunnit något kan hämta ut hela 500 kronor i vinst. Detta gör att du alltid kan räkna med att vinna genom Villachansen, oavsett om dina lotter gett vinst eller inte.

Villadragningen

Om du har en lott som har vunnit i den så kallade högvinsten så bjuds du in till Villadragningen. Du har i och med detta möjligheten att vinna en villa eller motsvarande summa (3 miljoner) i kontanter. Vinsterna i Villadragningen varierar mellan 100 000, 200 000, 500 000 och 3 000 000 kronor.

Jackpottdragningen

Den största vinsten i Villachansen är egentligen inte 3 miljoner utan 5 miljoner kronor. Detta vinner man i Villachansens jackpottdragning. Varje år har nämligen de lotter som deltagit under året chansen att dras i jackpottdragningen. I Jackpottdragningen kan man vinna upp till 5 miljoner kronor, helt skattefritt! Ju fler lotter du spelat med under året, desto större chans har du att vinna i Jackpottdragningen. Förutom chansen att vinna 5 miljoner kronor så lottar man även ut 2600 splitternya lotter i Villachansen.

Betalning

Det finns två olika alternativ för att betala för sina lotter i Villachansen. Antingen betalar man mot faktura eller via autogiro. Om du väljer att betala mot faktura så debiteras du en fakturaavgift om 25 kronor per månad. Om du betalar via autogiro så slipper du denna avgift. Det är viktigt att man betalar sina lotter inom den utsatta betalningstiden. Om man inte betalar sin lott i tid så är den heller inte giltig i dragningen. Dessutom kan försenad betalning innebära extra avgifter.

Säga upp/avsluta prenumeration

Som deltagare i Villachansen så kan man när som helst välja att säga upp sin lottprenumeration. Detta gör man antingen genom att maila, skicka brev eller ringa in till Villachansen. Villachansen själva rekommenderar att man avslutar sin prenumeration per telefon. Vill man ringa in till Villachansen och säga upp prenumerationen så gör man det på 08-128 370 00.

Villachansens Spelansvar

Villachansen lägger stor vikt vid att inte vara med och bidra till spelberoende. Därför ser man till att ingen under 18 ska kunna spela hos dem, samt att man inte har några spel som triggar spelberoende. Om man känner att sitt spelande hos Villachansen är utom ens kontroll så går det att blockera sig själv för fortsatt spelande. För den som vill ha råd eller stöd kring sitt spelande hänvisar Villachansen till Stödlinjen.

Hur går dragningen till?

Dragningen i Villachansen är helt slumpmässig och står under insyn av Lotteriinspektionen.

Villachansens förmånstagare

Varje lott som du köper via Villachansen gör stor skillnad. Överskottet går nämligen oavkortat till Plan International, en organisation som arbetar för att bekämpa barnäktenskap, våld mot barn, samt att ge flickor lika villkor såsom rätt till utbildning och liknande. Plan International är både på plats vid krisområden och jobbar förebyggande. Organisationen är politiskt och religiöst obunden.

Kontakt och kundtjänst

Om du behöver kontakta Villachansen med eventuella frågor eller funderingar så går detta att göra per telefon på 08-128 370 00, alternativt via e-post på info@villachansen.se. Du hittar även svar på de vanligaste frågorna på Villachansens hemsida under “Vanliga Frågor”.