Trafiklotteriet

Trafiklotteriet är ett populärt lotteri från Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande. Genom att delta i Trafiklotteriet så är du med och bidrar till en god sak. Lotteriet går ut på att man väljer en registreringsskylt som sitt lottnummer, det vill säga tre bokstäver i kombination med tre siffror. Här tittar vi lite närmare på Trafiklotteriet, samt ger lite tips på vad som kan vara bra att tänka på när man ska spela.

Så spelar du Trafiklotteriet

Liksom vad vi förklarade ovan går Trafiklotteriet ut på att man ska välja en fiktiv registreringsskylt, som sedan blir ens lottorad i lotteriet. Du behöver inte äga det fordon vars registreringsnummer som du använder. Men det gör det självklart lite roligare om så är fallet. Du kan välja fritt bland bokstäver och siffror för att få fram en lottorad som du är nöjd med. Men eftersom bokstäverna Q, V, Å, Ä och Ö inte finns på registreringsskyltar i verkligheten så sår dessa heller inte att använda i Trafiklotteriet. Du kan delta med flera lotter i varje omgång, dock flest åtta stycken per omgång.

Du beställer din prenumeration på din trafiklott snabbt och enkelt på Trafiklotteriets hemsida. Du behöver fylla i ditt personnummer och det önskade registreringsnumret på din lott. Där kan du alltså välja helt fritt på ett fiktivt turnummer, din bils registreringsnummer eller kanske din gamla favoritbil, helt upp till dig!

Trafiklotternas pris

En lott i Trafiklotteriet kostar 40 kronor varje vecka. När du spelar i Trafiklotteriet så faktureras du för ditt deltagande månadsvis, det vill säga du betalar för fyra-fem veckor varje gång. Det kostar alltså 160-200 kronor per månad att delta. Till priset tillkommer även en faktureringsavgift om 15 kronor per månad.

Ansöka om autogiro

Du kan enkelt ansöka om autogiro för din prenumeration. Detta gör du på Trafiklotteriets hemsida och det kräver att du har mobilt BankID eller BankID.

Vinster

I Trafiklotteriet är det möjligt att vinna riktigt stora summor pengar. Den högsta vinsten i det ordinarie spelet är 2 miljoner kronor. Men genom den årliga jackpottdragningen så finns möjligheten att vinna ända upp till 5 miljoner kronor. Utöver detta finns även möjligheten till att vinna en ny lott, samt kontantvinster på 100 kr, 100, 10 000, 30 000 och 50 000 kronor. Du har chansen att vinna på din Trafiklott fyra gånger per månad, dock maximalt en gång per vecka. I och med att man kan vinna 2 miljoner i den ordinarie dragningen och 7 miljoner kronor i jackpottdragningen kan den totala vinsten uppgå till 7 miljoner kronor!

Vinstandelen i Trafiklotteriet, det vill säga den andel av spelomsättningen som går tillbaka till spelarna är 40%.

Hur vet man om man har vunnit?

Trafiklotteriet har vinstbevakning för sina kunder, något som innebär att man kontaktar alla sina kunder per brev eller telefon. Du kan även hålla utkik på Trafiklotteriets hemsida, där veckans vinnare publiceras.

Kontakta Trafiklotteriets Kundservice

Om du har någon fråga som inte besvaras här eller på Trafiklotteriets hemsida så kan du kontakta deras kundservice. Det gör du snabbt och enkelt per telefon på 08-515 111 20. Trafiklotteriets kundtjänst har öppet vardagar mellan 08-16. Du kan även maila till kundservice på kundservice@trafiklotteriet.se.

Avsluta prenumeration

Du kan när som helst avsluta din prenumeration hos Trafiklotteriet. Detta gör du genom att kontakta Trafiklotteriets kundtjänst genom ovan nämnda kontaktuppgifter. Det enda som man behöver tänka på är att man, om man betalar i efterskott behöver betala för de lotter som redan deltagit i dragningar.

Utbetalning

Om du vill ha eventuella vinster utbetalda till ditt bankkonto så kan du få detta genom att anmäla ett konto för autogiro hos Trafiklotteriet. Om du inte har anmält något konto för autogiro så kommer du att få dina vinster utbetalda i form av en utbetalningsavi. Normalt betalas vinsterna ut cirka 3-6 veckor efter att vinsterna publicerats på Trafiklotteriets hemsida.

Förmånstagare

Förmånstagare för Trafiklotteriet är NTF, Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande. NTF verkar för att öka säkerheten på landets vägar och har en nollvision för antalet döda och skadade i trafikolyckor.

Trafiklotteriets spelansvar

Trafiklotteriet arbetar aktivt för att motverka spelberoende och värnar om ett sunt spelande. Trafiklotteriet står under tillsyn av Lotteriinspektionen och är medlemmar i Spelbranschens Riksorganisation. Dessutom så utbildas alla som jobbar på Trafiklotteriet inom spelansvar. För den som upplever problem kring sitt spelande så hänvisar Trafiklotteriet till Stödlinjen.

Åldersgränsen för att prenumerera hos Trafiklotteriet är 18 år.

Vid eventuella klagomål hänvisar Trafiklotteriet till Allmänna Reklamationsnämnden.