Tiger Woods Comeback

Tiger Woods comeback är nu ett faktum.

Tiger Woods comeback ifrån skadorna

2017 års Tiger Woods fick alla fans till Tiger att bli smått chockerade när han under hösten meddelade i en presskonferens att han eventuellt aldrig kommer kunna spela golf på hög nivå igen. Efter operationen var inte ens läkarna säkra på att hans kropp skulle kunna läka som det ska och att han skulle kunna spela golf på toppnivå igen.

Efter att ha utsatt sin kropp för extremt hård träning under över 25 års tid började så till slut Tiger Woods kropp att ta rejält stryk under 2012 och 2013 års säsong. Problemen i ryggen sa ifrån och nu började en rad olika ingrepp och lång frånvaro ifrån tävlingar kanta vardagen i Tigers liv. Från att ha haft en utav de mest aggressiva svingarna i elitgolfen började man se tydliga tecken på smärta i svingen. Tiger fick anpassa sig och la om svingen men med omläggningen kom problemen med träffsäkerhet och dessutom tappat självförtroende och en rad chipping och putting problem gjorde att Tiger Woods halkade på världsrankingen och inte var i toppen längre.

Spinal Fusion ryggradsoperation

2017 var så året när Tiger Woods till slut beslutade sig för att ta fram storsläggan och göra ett utav det största kirurgiska ingreppen man kan göra med ryggen. En ryggoperation som involverade att man tog bort skadade och tilltryckta ryggradsdelar och ersatte dessa med syntetiska motsvarigheter. På engelska heter ingreppet Spinal Fusion och man visste inte efter operationens slut ifall det skulle bli lyckat eller inte.

Läkningsprocessen går till så att det syntesiska ryggradsdelarna accepteras utav kroppen som sedan börjar producera nytt skelett runt om och i kombination med diverse ståljärn och skruvar som stabiliserar ryggraden och förhoppningsvis ger patienten ytterligare 10-15 års rörlighet.

Från att ha genomgått 2 andra ryggradsoperationer så blev detta nu den 3dje och Tiger har sagt efter operationen att han ångrar att han inte gjort det tidigare då han själv säger att smärtan är helt borta och han känner sig friare i rörligheten.

OWGR Tiger Woods – Tigern klättrar igen

När man pratar om världens bästa golfare genom tiderna är golfvärlden delad mellan Jack Nicholaus eller Tiger Woods. Jack Nicholaus själv gick under 2018 ut med att han lidit utav ryggproblem i stort sett hela sin karriär och att han har testat på det kontroversiella stamcellsoperationer för att rätta till problemen i ryggen. En sak är i alla fall säker, med sina 43 år har Tiger Woods många år kvar innan han tvingas gå i pension om hans rygg håller och under starten på 2018 har Tiger definitivt visat att han fortfarande har det som krävs.

Efter skakigt närspel under Genesis Open i februari fick vi även se Tiger missa fairways höger och vänster på ett sätt som nästan en amatörspelare kunde känna igen sig i. Skillnaden är att Tiger Woods scramblingförmåga är på absolut elitnivå och Tiger lyckades trots detta ta sig in på 72 och 76 slag för att sedan missa cutten.

2018 års säsong har sedan rullat på oerhört bra för Tiger, och är redan den bästa sedan 2013. Hittills i år har han spelat in 1,4 miljoner dollar i prispengar som involverar 2 st 2:a placeringar, en i Valspar Championchip där spänningen låg kvar enda tills sista hålet där det avgjordes. Med ytterligare en 3 st top 10 placeringar för året har Tigers världsranking gått ifrån 539:e i 2018 års början till plats 80 på världsrankingen inför juni 2018. Med endast 12 spelade events så är Tiger på väg att ta sig tillbaka i toppen utav världsgolfen och vi tiger fans ser mycket fram emot att se den fortsatta utvecklingen för världens genom tiderna bästa golfare. (förlåt alla jack fans)

Kommer Tiger Woods vinna en Major tävling igen?

Med 79 stycken vinna PGA tävlingar är tiger snart i historiska siffror. Oddsen för att Tiger Woods ska vinna en tävling igen har drastiskt minskat i takt med att han blivit bättre i tävlingarna under 2018. Om du vill betta på golf och se hur mycket odds du kan få på att Tiger Woods ska vinna en tävling igen kan du spana in tabellen med golf betting sidor.