De allra flesta som köper en Trisslott med jämna mellanrum är vana vid att vinna antingen ingenting, 30 kronor eller på sin höjd 60 kronor. Detta är egentligen inte särskilt konstigt eftersom en majoritet av vinstlotterna, cirka 90% av vinstlotterna har en vinst på antingen 30 eller 60 kronor.

Sannolikheten för att vinna på triss är cirka 21,6%, eller om man vänder på det så är sannolikheten att man förlorar sina satsade pengar cirka 78,4%. Detta avser någon typ av vinst, stor eller liten.

Gratis vinstchanser

 

För de allra flesta som köper Trisslotter är de små vinsterna dock inte särskilt intressanta och man är kanske nyfiken på hur sannolikt det är att man kammar hem någon av storvinsterna på Triss.

Sannolikheten att vinna månadsklöver på Triss

Den högsta vinsten på Triss kallas för månadsklöver. Detta innebär att man vinner mellan 10 000 kr i månaden i 10 år till 100 000 kronor i månaden i 25 år. Den genomsnittliga vinstsumman är 2 765 000 för Triss månadsklöver.

För varje serie med två miljoner Trisslotter som ges ut finns där en lott med månadsklövervinst. Detta gör att sannolikheten för att vinna månadsklöver är 1 på 2 000 0000. Detsamma gäller sannolikheten för att vinna en miljon kronor på Triss.

För att hitta övriga vinster kan du läsa vidare i Svenska Spels vinstplan för triss