Landlotten

Landlotten är en skraplott med möjlighet till att vinna upp till en miljon kronor. Förutom rena pengar så kan man även vinna en Volvo-bil värd hela 250 000 kronor. Genom att köpa Landlotter så bidrar du till Landsbygdens utveckling. Detta genom att överskottet från lottförsäljningen går till Bygdegårdarnas Riksförbund. Samtidigt som du får chansen att vinna stort bidrar du alltså även till en god sak. På den här sidan tittar vi lite närmare på Landlotten, hur man spelar och ett par tips på vad som kan vara bra att tänka på.

Landlottens pris

Landlotten är långt mycket billigare än många av sina konkurrenter. För närvarande betalar man endast 25 kronor per lott.

Var köper man Landlotten?

Man kan köpa Landlotten på två olika sätt. Antingen tecknar man en månadsprenumeration på lotter, där man varje månad får hem ett förutbestämt antal Landlotter. Vill man inte binda upp sig på en prenumeration så kan man även hitta Landlotten hos en del välsorterade spelombud.

Spelombud med Landlotten

De spelombud som säljer Landlotten är ofta de ombud som även säljer ATG. För att hitta ett ombud för Landlotten nära dig så kan du därför använda dig av ATGs tjänst för att hitta ett spelombud när dig. Detta hittar du på ATGs hemsida.

Så funkar prenumeration

Med prenumeration på Landlotter så bestämmer du i förväg hur många lotter du ska köpa varje månad. Du väljer antingen mellan 8 eller 12 stycken lotter hem i brevlådan varje månad. Det vill säga landlotter för 200 eller 300 kronor i månaden. Du startar enkelt en prenumeration via Landlottens hemsida, där du fyller i ditt personnummer och andra uppgifter. Betalning sker med faktura, som innebär en fakturaavgift på 15 kronor i månaden. Den slipper du genom att teckna autogiro hos Landlotten.

Få 6 Landlotter gratis!

Just nu har man ett finfint erbjudande till alla som tecknar autogiro. Man får hela 6 stycken landlotter helt gratis. Att teckna autogiro för sin prenumeration kostar inget och gör ju dessutom att man slipper fakturaavgiften varje månad.

Vinster

När man skrapar Landlotten finns det ett stort antal olika vinster att vinna. De lägsta vinsterna är en ny lott eller 25 kronor. De högsta vinsterna är 1 miljon kronor eller en ny bil. Mellan dessa finns det även ett stort antal andra kontantvinster. Man kan exempelvis vinna 100 000 kronor, 50 000 kronor, 10 000 kronor och 5 000 kronor. Vinst finns i genomsnitt på var fjärde lott.

Vinn på din nitlott

Även om du förlorat på din landlott så får du en extra vinstchans genom att registrera den på landlottens hemsida. Genom att göra detta får du en ny vinstchans där du kan vinna 10 000 kronor på din nitlott. Du kan registrera precis hur många nitlotter du vill på deras hemsida. Det viktiga är bara att lotten just är en nitlott och inte en vinstlott.

Utbetalning av vinster

Om din vinst understiger 1000 kronor så kan du få din vinst utbetald av ditt närmaste ATG-ombud. Överstiger din vinst dock 1000 kronor så är det Landlotten själva som står för utbetalningen av vinsten.

Om du vunnit någon av Landlottens högvinster så kommer du att bli kontaktad av deras vinstavdelning.

Säga upp/avsluta prenumeration

Om du tecknat en prenumeration hos Landlotten som du inte längre vill prenumerera på så kan du enkelt säga upp den. Detta gör du genom att kontakta Landlottens kundservice, antingen genom e-post eller telefon. För att avsluta prenumerationen innan nästa månads lottutskick så behöver du avsluta prenumerationen senast på fakturans förfallodag. I annat fall får du vänta tills nästa månad innan uppsägningen träder i kraft.

Att strunta i att betala innebär inte att man säger upp sin prenumeration. Detta är något som istället kan innebära extra avgifter och lotterna kommer att fortsätta skickas ut.

Förutom att avsluta prenumerationen så är det även möjligt att göra ett uppehåll. Även i detta fall kontaktar du Landlottens kundtjänst.

Förmånstagare

Vinsterna från försäljningen av Landlotten går till Bygdegårdarnas Riksförbund. Bygdegårdarnas Riksförbund organiserar totalt cirka 1400 olika samlingslokaler såsom bygdegårdar, bystugor och liknande. Bygdegårdarna är öppna för alla, unga som gamla samt för olika föreningar och företag. Genom att köpa Landlotter stöttar du en rikare och mer levande landsbygd.

Spelansvar

Landlotten tar sitt ansvar för att inte på något sätt främja spelmissbruk. Bland annat ger man ett antal råd på sin hemsida till den som kan vara i riskzonen. Spelberoendefrågan har ett stort fokus inom Landlotten när man utvecklar sina spel och sitt utbud. För den som har ett spelande som ligger inom riskzonen för spelmissbruk så hänvisar man till Stödlinjen.

Landlotten kontrolleras även av Lotteriinspektionen, som ser till att lotteriet går rätt till och enligt svenska reglerade standarder.

Kontakta Landlottens Kundtjänst

Landlotten besvarar ett stort antal vanliga frågor på sin hemsida under “Frågor & Svar”. Vill man kontakta Landlotten så kan man antingen göra det genom att maila till kundservice@landlotten.se alternativt genom att ringa till 08-5800 2200. På Landlottens hemsida finns det även ett kontaktformulär som man kan använda sig av för att kontakta dem. Landlottens kundservice har öppet alla helgfria vardagar mellan 08-18.