Ishockey VM 2018 – VM Guld till Sverige igen

VM guld i hockey till Sverige. Andra året i rad pokalen kommer till Kungsträdgården och dessutom som obesegrade mästare. Hyllningarna haglar in från alla världens hörn när hockeyfans världen över avundas våra svenska stjärnor.

Efter att ha gått obesegrade under hela Ishockey-VM 2018 kunde till slut Sverige för 2:a året i rad lyfta VM pokalen och vinna hockey VM igen. Med rekordmånga NHL spelare för även det 2:a året i rad var vi fulla av spänning när turneringen så började. Med riktigt robusta backar – Big Five, kunde vi se till att hålla tätt bakåt samtidigt som vi öste in skott i slottet, skapade chanser och bjöd på underhållning i världsklass.

Det hårdare spelet ifrån NHL spred sig till hockey-VM med många utav våra stjärnor men utvisningarna till trots, vi lyckades behålla lugnet och inte släppa in för mycket mål under boxplay vilket skapade ett lugn i laget.
Efter en 6-0 vinst emot USA i semifinalen så var självklart Sverige storfavoriter inför finalen mot Schweiz i Royal Arena i Köpenhamn. Schweiz som i svenska populärkulturen kanske inte är kända för att vara duktiga på hockey men med en världsranking på 8 inför turneringens början var man inte ett lag att fnysa åt.

Sverige fick mycket riktigt en tuffare match än man kanske hade räknat med och efter förlängning och straffar kunde till slut med 3-2 i seger Sverige titulera sig som VM mästare i Ishockey – igen!

Inför Ishockey VM 2019 i Slovakien har vi som land nu chansen att ta hem VM guld för 3:e året i rad. En bedrift som skulle vara gräddet på moset i denna hockeygeneration som har sett till att överlämningen ifrån det äldre gardet med Sundin, Forsberg, Alfredsson, Lundqvist och gänget blivit mycket lyckat och som kan fortsätta att sätta Sverige på kartan i hockeyvärlden för många år framöver.