Gratis Poker

För dig som inte är en erfaren pokerspelare kan det vara en bra idé att registrera sig på en sida som erbjuder gratis poker. På detta sätt kan du se om det är något för dig och om du har potential för att bli en duktig pokerspelare, detta helt utan att riskera några av dina egna pengar. Nedanför har vi samlat en lista över sidor på nätet med erbjudanden om gratis poker för nya spelare.

100 kronor gratis i pokerpengar!


Till Unibet

Vinn riktiga pengar utan insättning

Till skillnad från många andra typer av spel så innebär poker faktiskt en ärlig chans att vinna stora pengar. I poker är det skicklighet och inte tur som styr, vilket också är anledningen till att relativt många lyckas leva på att spela poker. Genom att utnyttja ett erbjudande om gratis poker så kan du vinna riktiga pengar utan insättning. Detta får därmed betraktas som en fullkomligt riskfri chans att vinna stort och komma igång med ditt pokerspelande.

Gratis pengar, frirullar och free rolls

Det finns olika typer av gratis erbjudanden om gratis poker hos pokersidor på nätet. Nedanför kan du läsa om de vanligaste alternativen.

Gratis poker-pengar vid registrering

En vanlig form av gratisspel inom poker är att utnyttja erbjudanden om gratis poker-pengar som erbjuds av många pokersidor när man registrerar ett konto. Du registrerar alltså ett konto hos någon av sidorna i listan som du tycker om. Därefter aktiverar du dina gratispengar och kan därefter spela fritt med dessa pengar i pokersidans olika pokerrum. Normalt brukar man kunna välja fritt var man ska satsa dessa pengar, om du vill delta i ett cash game eller om du hellre vill vara med i en turnering. Du brukar även fritt kunna välja hur stora insatser du ska göra.

Gratis poker-pengar vid registrering brukar delas ut i nivåerna 50, 80 eller 100 kronor gratis. Kampanjerna hos olika pokersidor på nätet uppdateras kontinuerligt och man bör därför hålla ett öga på de senaste nyheterna!

Freerolls eller frirullar

Det som på engelska kallas freerolls, på svenska frirullar är gratis turneringar som anordnas av pokersidan, där man har chansen att vinna riktiga pengar. Freerolls är ett mycket bra sätt att spela om gratis pengar även efter det att man utnyttjat eventuella andra bonusar. Många av de större pokersidorna har flera freerolls varje dag där man kan vinna ganska stora summor om man tar sig till de höga placeringarna.

Freerolls är ett utmärkt sätt att kamma hem lite pengar utan att egentligen satsa något annat än sin egen tid eller sin egen koncentration. Det som dock gäller för de flesta freerolls är att de har ganska många deltagare, inte sällan så kan upp emot flera tusen spelare delta. Tävlingen tar därför sin lilla stund. Många gånger får man räkna med att en freeroll pågår i upp till fyra timmar eller längre. Vinsterna i en freeroll ligger inte sällan på 5000 kronor och uppåt.

Några av pokersidorna med gratis turneringar och freerolls

Nedanför listar vi några av de pokersidor på nätet som har gratis turneringar och freerolls:

  • 888Poker
  • Unibet
  • Betsson
  • Ladbrokes
  • Pokerstars
  • Everest Poker

Varför erbjuder pokersidor gratis poker?

De allra flesta pokersidorna på nätet är mycket måna om att locka till sig och behålla nya spelare. För att locka till sig nya spelare så erbjuder många av pokersidorna därför en sign up-bonus, eller så kallad no deposit-bonus. Detta för att bara få chansen att visa upp sitt pokerrum med alla dess funktioner. Men för att spelare även ska vilja stanna kvar på pokersidan under längre tid så skapar de flesta bra förutsättningar för detta, till exempel genom att erbjuda freerolls varje dag, lojalitetspoäng eller andra typer av bonuspoäng och priser.

Vilken typ av poker spelar man på nätet?

Många som spelar poker i fysisk form spelar pokerspel som kallas för Chicago, Poängpoker med flera. När man spelar poker på nätet så är det dock andra typer av poker som är populära.

De pokerspel som är mest populära på nätet är främst Texas Hold’em, Omaha Hold’em, Caribbean Stud Poker samt videopoker.

Texas Hold’em

Texas Hold’em är förmodligen den absolut mest populära typen av poker. Man kan enkelt förklara strukturen med att varje spelare får två hålkort tilldelade till sig. Man spelar sedan med fem uppåtvända kort som är gemensamma för alla spelare. Texas Hold’em är spel som inte har särskilt komplicerade regler. Det går därför snabbt att komma igång och lära sig spelet.

Lära sig poker

Många som vill komma igång med poker ställer sig frågan hur man lär sig poker snabbt? Det enkla svaret på detta är naturligtvis att man behöver öva och spela på riktigt så mycket som möjligt. Eftersom poker förutom att kunna reglerna handlar väldigt mycket om riskbedömning kan det vara bra att så fort som möjligt också komma igång med att spela med sina egna riktiga pengar. Detta för att på bästa sätt lära sig att hantera risken när man satsar olika summor.

Vad man också bör studera om man vill lära sig poker och bli en bra pokerspelare är sannolikheter för olika utfall. Om du lär dig sannolikheten för att det sista kortet ska ha en viss färg eller för att det sista kortet exempelvis ska vara ett ess, kung eller en dam så kommer du ha ett stort försprång när det kommer till riskbedömningen i spelet. Du kan då låta sannolikheter arbeta för dig istället för känsla.

Utöver detta finns det ett stort antal strategier för att bluffa motståndaren. Dessa lär man sig bäst genom övning, men kan vara bra att läsa lite kring för att också kunna upptäcka när en motståndare bluffar.

Spela i mobilen, på din iPad eller i datorn

Hos de flesta sidor med gratis poker kan du spela i mobilen såväl som på din iPad eller i din dator. Vissa pokersidor har specialutvecklat appar för att du ska få bästa möjliga spelupplevelse för just din enhet. Det kan vara bra att följa pokersidans instruktioner för den enhet som du spelar ifrån. Detta så att du slipper att spelet laggar eller av någon anledning hakar upp sig.