Datumlotteriet

Datumlotteriet är ett lotteri som går ut på att man väljer sitt favoritdatum, som sedan blir ens lottnummer. Förmånstagare för Datumlotteriet är Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet, något som gör spelandet till både ett nöje och en god gärning.

Så spelar du

Datumlotteriet är ett lotteri som sker i form av en prenumerationstjänst. Varje datumlott som du väljer kostar 150 kronor per månad, och du kan välja att prenumerera på allt från 1-10 olika datum. Du kan sedan välja dina datum från alla datum sedan år 1901. Detta gör att du kan välja ditt eget födelsedatum, ett datum då någon viktig person är född, din bröllopsdag, eller något helt annat turdatum som du har. Datumet kompletteras sedan med en slumpvis utvald bokstav, detta för att skapa ett unikt lottonummer av ditt datum.

Du kan välja att betala för dina datumlotter antingen med kreditkort eller med faktura, samt fylla i en eventuell kampanjkod som kan ge dig ett lägre pris.

Erbjudande

Till nya spelare som väljer att teckna en prenumeration av datumlotter finns ett mycket bra erbjudande. Man får första månaden för halva priset, det vill säga för 75 kronor per lott.

Ett och samma hushåll kan maximalt ta del av tre erbjudanden per år.

Vinster och vinstchans

Den största vinsten i Datumlotteriet är 1 miljon kronor. Chansen att vinna detta i datumlotteriet är 1 på 60 000. Utöver miljonvinsten så går det även att vinna 100 000, 10 000, 1000 och 500 kronor. Man kan även vinna en ny datumlott. Det är vinst på 1 av 5 datumlotter. Och totalt har man cirka 12 000 vinster varje månad.

Extrachansen

Datumlotteriet har en extrachans att vinna för dig som deltagit i lotteriet under sex månader utan att vinna något. I extrachansen vinner 50 prenumeranter i månaden 1000 kronor. Denna dragning är separat och frånskild från det ordinarie Datumlotteriet.

Jackpottdragningen

Varje lott som medverkat i någon av de 12 dragningarna under året deltar i Jackpottdragningen i slutet av året. I Jackpottdragningen dras en ny vinnare som vinner den största vinsten, som här uppgår till 2 miljoner kronor. I den andra dragningen som görs får alla en ny chans att vinna minst 150 kronor.

Bonuslotten

För endast 59 kronor extra varje månad så kan du spela på Bonuslotten. Detta gör att du är med och spelar på hela ditt lottnummer, samt på endast månad eller år.

Rätta lotten

Du kan snabbt och enkelt rätta din lott genom att surfa in på Datumlotteriets hemsida. Under fliken “Rätta Lotten” så fyller du i ditt lottnummer och tillhörande bokstav. Du får då reda på direkt om din lott är en vinstlott eller inte.

Dragningar

I Datumlotteriet dragningar av lottonummer varje dag. Du behöver alltså inte vänta särskilt länge för att få en ny chans att vinna på ditt turdatum. Dragningen presenteras varje dag klockan 12.

Kontakta Datumlotteriet

Du kan enkelt kontakta Datumlotteriets kundtjänst/kundservice genom att ringa till 08-711 65 11. Kundtjänsten har öppet måndag-fredag mellan 08-18. Du kan även maila eventuella frågor till kundservice@datumlotteriet.se. Vill du skicka brev till Datumlotteriet så gör du detta till följande adress.

Datumlotteriet

Box 6330

102 35 Stockholm

Den som administrerar Datumlotteriet är Lottericentralen AB

Kampanjer

Det finns även andra fina kampanjer och erbjudanden som man kan ta del av hos Datumlotteriet. Bland annat publicerar Datumlotteriet varje månad ett korsord där man kan vara med och tävla om ett skraplottspaket.

Detta stöttar du när du spelar på Datumlotteriet

Prostatacancer och bröstcancer är de två vanligaste cancersjukdomarna. Totalt lever över 175 000 personer med någon av dessa cancerformer. Genom att spela hos Datumlotteriet så stöttar man Bröstcancerförbundet och Prostatacancerförbundet och deras forskning, kompetensutveckling, opinionsbildning och informationsutgivning. Detta kan bland annat bidra till bättre behandling och effektivare diagnosmetoder.

Datumlotteriets spelansvar

Datumlotteriet lägger stor vikt vid att ta ansvar för de risker som finns relaterade till spelande. Datumlotteriet verkar på den reglerade spelmarknaden i Sverige och står under tillsyn av Lotteriinspektionen. Datumlotteriet är medlem i Spelbranschens Riksorganisation och följer i och med detta också deras generella riktlinjer. Förutom detta så arbetar datumlotteriet även aktivt med att utbilda sina anställda i spelansvar.

Så betalas vinster ut

I normala fall sker utbetalningen av vinster från den 25 varje månad. Som spelare hos Datumlotteriet så kan man välja att sätta ett konto för autogiro. I det fall man har ett autogiro-konto så sätts vinsterna automatiskt in på detta konto, dessutom skickas ett vinstbrev ut.

Om man inte har autogiro

Om man inte har ett aktivt autogiro hos Datumlotteriet så betalas vinsterna ut via Swedbanks kontoregister och hänvisning till andra banker. Om något konto tillhörande dig inte skulle hittas så kommer vinsten att skickas ut i form av en kontantavi. Vill du inte ha autogiro men ändå automatiska utbetalningar av dina vinster så kan du anmäla ditt konto till Swedbanks kontoregister.

Uppsägning och avslutande av prenumeration

Om man inte längre vill prenumerera på datumlotter hos datumlotteriet så behöver man aktivt säga upp sin prenumeration. Detta gör man genom att antingen ringa in till datumlotteriet, maila eller skicka ett brev. Detta måste man göra senast en vecka innan förfallodagen, för att avsluta den till nästa spelomgång.