Cancerfondens Rikslotter – Lotterna som stödjer cancerforskning

Publicerad den 3 december 2019

Cancerfondens Rikslotteri är Cancerfondens egna lotteri som samlar in pengar genom försäljning av lotter. Hittills i år har man delat ut närmare 600 miljoner kronor i stöd till olika vetenskapliga studier inom cancer. De som tar emot pengar väljs ut av andra forskare, med huvudprincip att cancerforskningen ska vara av hög kvalitet.

Prenumeration och priser

Varje lott kostar 100 kronor. Många väljer att prenumerera på lotterna, något som innebär att man får valfritt antal lotter hemskickade till sin brevlåda varje månad eller kvartal. Genom att prenumerera så är man även med i en extradragning, där 10 prenumeranter har chans att vinna matcheckar till ett värde av 5000 kronor vardera.

Vinster och vinstplan

Den största vinster är 1 miljon kronor i kontanter. Utöver kontanter kan du även vinna presentkort på resor upp till 50 000 kronor, eller presentkort på mat upp till 40 000 kronor. Men det finns även ett stort antal andra mindre vinster, på mellan 100-100 000 kronor. Det är även möjligt att vinna en ny lott. 

Vinstandelen är 36 procent och i genomsnitt är det vinst på var femte lott.

Cancerfondens Jullotter

I skrivande stund är Cancerfondens försäljning av jullotter igång. Cancerfondens Jullotter är en populär julklapp som många väljer att ge till sina nära och kära. Dessa kan man beställa i en engångsbeställning om 2 stycken eller fler.