Att spela med Cash-out eller ej

Publicerad: 17 Maj 2019

Möjligheten att casha in spelkuponger i förtid (så kallad cashout) har blivit allt vanligare bland bettingsidor på nätet. Men är cash-out något som du bör använda i ditt spelande? Följ vår guide om cash-out.

 

 

Vad menas med Cash-out?

Cashout är som funktion ett relativt nytt fenomen som inte har många år på nacken. Men allt fler bettingsidor har dock börjat att anamma trenden. Med andra ord hittar du Cash-out nu för tiden hos majoriteten av alla respektabla spelsidor.

Kort innebär Cash-out är att du som spelare kan stänga din spelkupong innan den rättats och omedelbart få ut en garanterad summa pengar. Med andra ord behöver du inte vänta tills matchen är klar för att casha ut din vinst. Bland spelare som inte har kalla nerver är det ett högst välkommet inslag.

Det är därför främst populärt bland många hobbyspelare eftersom det eliminerar risken att inte få ut några pengar alls, men det är oftast inte optimalt.

Hur kan man räkna ut sitt cash-out belopp?

Cashout beräknas med hjälp av spelkupongens potentiella vinstsumma plus oddset som hade gällt om spelkupongen placerats vid cashout-tillfället.

Satsar du till exempel 1000 kr på att IFK vinner till oddset 4.0 så är din potentiella vinst 4000 kr.
Vid halvtid leder dom matchen.
Skulle du casha out nu kommer oddset istället att vara 2.0.

Om vi glömmer det faktum att spelbolagets marginal redan tillämpats på oddset kan ett “rättvist” cashout-belopp beräknas genom att dela den potentiella vinsten med det nuvarande oddset:

“Rättvist” cashout-belopp = potentiell vinst/nuvarande odds

För IFK -exemplet skulle det “rättvisa” cashout-beloppet alltså vara:

4000 kr / 2,0 = 2000 kr

I realiteten är det dock något annorlunda. Överlag brukar bettingsidorna inte sträva efter att ge alltför bra marginaler som kan anses vara “rättvisa” utifrån spelarnas synvinkel. Utöver den initiala marginalen på det ursprungliga oddset brukar spelbolagen även lägga till en extra marginal på cashout-erbjudandet.

Till exempel är det “rättvisa” cashout-beloppet för ovannämnda IFK i halvtid (inklusive spelbolagets ursprungliga marginal) 2000 kr. Spelbolaget kommer sannolikt att ta ut ytterligare en procentandel av detta belopp. Därför bör noga tänka efter ifall man vill bli ta den här risken och framförallt godta att ens lönsamhet kan minska radikalt.


 

Att spela med det eller ej?

Som en van bettingspelare på nätet är det inte alltid lätt att vara rationell i ens beslut. Likväl ställs du som spelare flertalet gånger inför svåra dilemman. Enligt vår mening bör cash-out användas när du har en bra edge och framförallt när det rör sig om större belopp.

Dom senaste semifinalerna i Champions Leauge visade inte minst hur snabbt det kan ändras och att mirakel faktiskt kan ske. Vem hade kunnat tro att Tottenham skulle slå in tre baljor i andra halvlek.

Sammanfattningsvis bör du enligt vår mening inte känna dig obekväm med att ta ut en stor potentiell vinst redan i förtid. Det är inte heller ofta som Cashout-erbjudanden för spelkuponger är högre än oddsen som erbjuds av andra spelbolag. Under sådana omständigheter kan cashout-erbjudandet överstiga det rättvisa beloppet, och det optimala vore att acceptera det. Cashout-beloppet kan sedan satsas igen hos den andra bettingsidan för att få en högre avkastning.


 

Bästa bettingsidorna för Cash-out

Bettingsidor som erbjuder cash-out har allt som oftast ett starkt fokus på att erbjuda bra livebetting. Vare sig det är ett stort utbud, bra odds eller till och med möjligheten att kunna streama tusentals events i månaden finns det något för alla där ute. Till vår hjälp har vi använt oss av bästabettingsidorna.se för att få konkreta tips på dom bästa bettingsidorna på just cash-out.

Bäst i klassen enligt deras guide är Bet365 som var pionjären bakom cash-out. En närmare introduktion behövs förmodligen inte till världens största bettingsida. En sak är säker och det är att som produkt är man hästlängder bättre än dom bästa konkurrenterna.

För dig som spelar och uppskattar cash-out funktionen så är dom ett utmärkt val. Deras mobila betting version är av hög kvalité så det går snabbt och smidigt att lägga ett spel på dina villkor.