Gör ditt spel mycket mer spännande och lönsamt genom Asian Handicap, en spelform som härstammar från Indonesien. Asian Handicap är ett enkelt sätt att höja dina odds. Perfekt när ditt favoritlag är en riktig lågoddsare. Spelformen går i korthet ut på att ge sig själv ett negativt handikapp, vilket innebär att det lag som du satsade på måste vinna med tillräckligt många mål för att din satsning ska gå igenom.

Förklaring av Asian Handicap

När du bettar som vanligt så har du olika odds att gå efter. Låga odds innebär att din potentiella vinst är låg. Anledningen till att oddsen är låga är för att spelbolagen anser att det specifika laget har en överhängande chans att vinna matchen. Det innebär även att det andra laget har betydligt högre odds. Ju högre odds du spelar mot, desto större kan din potentiella vinst bli. Vissa matcher har en storfavorit med extremt låga odds. Det skulle kunna ske om ett lag från någon av de bästa fotbollsligorna skulle spela en match mot ett amatörlag. Sannolikheten att proffslaget vinner är mycket stor. Detta kan göra matchen tråkig att spela på. Satsar du på det dåliga laget så kommer du nästan garanterat att förlora dina pengar. Satsar du på det bättre laget så kommer du knappt att vinna något alls. Matchen är med andra ord tråkig från ett oddsperspektiv. Det finns dock sätt att höja sina odds på utan att behöva satsa på det andra laget. Det är här som Asian Handicap kommer in i bilden.
Precis som namnet antyder så är Asian Handicap ett handikapp som du ger dig själv, eller rättare sagt din satsning. Handikappet kan vara baserat på olika saker. Ett exempel på ett handikapp är Asian Handicap -1,0 för resultatet av en fotbollsmatch. Det innebär att motståndarlaget får börja matchen med 1-0. Det lag som du satsade på måste göra minst två mål utan att släppa in några mål för att du ska vinna ditt bet. Skulle laget bara vinna med ett mål, vilket enligt ditt handikapp betyder att matchen slutade 1-1, så får du vanligtvis pengarna tillbaka. Detta handikapp ger dig betydligt bättre odds jämfört med de vanliga speloddsen. Ju mer du ökar handikappet, desto högre blir oddsen.
Notera att Asian Handicap behöver inte nödvändigtvis vara helt baserat på vem som vinner en match. Det kan även vara baserat på andra saker, exempelvis hörnor under en fotbollsmatch eller antalet mål under en match.

Asian Handicap Regler

Den grundläggande spelformen är baserad på spelresultatet och antalet mål som görs. Det är viktigt att komma ihåg att det finns olika spelbolag som erbjuder Asian Handicap. Dessa spelbolag kan ha sina egna regler eller variationer på vissa regler.
Som vi tidigare förklarade så betyder Asian Handicap att du ger ditt lag ett handikapp. Du behöver inte nödvändigtvis ge ett negativt handikapp, det vill säga att motståndarlaget får börja med ett visst antal mål. Du kan även ge ett positivt handikapp, exempelvis +1,00, vilket betyder att laget som du satsade på får börja matchen med 1-0. Skulle laget förlora med ett mål så får du tillbaka din insats. Om de däremot spelar oavgjort så vinner du ditt bet, något som naturligtvis även gäller om de gör fler mål än motståndarna utöver handikappet. Ett positivt handikapp ger dig lägre odds.
En av anledningarna till att Asian Handicap är så populärt är på grund av det faktum att du får tillbaka pengarna om du spelar “oavgjort” enligt handikappet. En del spelbolag kan ibland erbjuda Asian Handicap 0.0, vilket betyder att det egentligen inte finns något handikapp men att spelformens regler fortfarande gäller. Om matchen slutar oavgjort så får du tillbaka dina pengar.
Du kommer snabbt att märka att det även går att välja -0,50, -0,25, +0,25, +0,50 och +0,75 samt många andra variationer. Dessa kallas för halv- och kvartslinjer och de påverkar i första hand vad som händer ifall det blir oavgjort. En halvlinje gör att du antingen vinner eller förlorar vid oavgjort, du får alltså inte tillbaka pengarna. En positiv halvlinje, det vill säga +0,50, innebär att ett oavgjort resultat ger dig en vinst på din satsning. Det motsatta gäller för en negativ halvlinje.
Om du satsar på en kvartslinje, det vill säga -0,25 eller +0,25, så kommer din satsning att delas på två vid oavgjort. Om du valde -0,25 så kommer halva insatsen att gå till förlust och den andra halvan att gå till oavgjort, vilket ger dig denna halvan av insatsen tillbaka. I princip så innebär -0,25 att du har satsat varsin halva av insatsen på ett handikapp med 0,00 och -0,50.
Det är lätt att förstå varför denna spelform har blivit så populär. När du väl har lärt dig Asian Handicap reglerna och förstår hur de fungerar så kan du ge dig själv bättre möjligheter att både vinna eller säkra din insats. Du ger helt enkelt dig själv fler verktyg när du ska spela på oddsen.

Live betting med Asian Handicap

Många spelbolag erbjuder även möjligheten att spela live betting med Asian Handicap. Det är värt att komma ihåg att dessa typer av livespel är baserade på det aktuella matchresultatet från och med det att du gjorde ditt bet.
Låt oss säga att Manchester United spelar mot Watford. I början av andra halvlek är resultatet 2-0 till Manchester United och du tror att fler mål är på ingång. Du väljer att spela på Asian Handicap live och ger ditt lag ett negativt handikapp på -2,0, vilket i princip innebär att matchresultatet just nu är 2-2. Detta handikapp ger dig betydligt bättre odds jämfört med de du hade tidigare. Om Manchester lyckas göra ett mål så kommer du att vinna ditt bet. Om Watford däremot lyckas kvittera ett mål så kommer ditt bett att sluta oavgjord, vilket innebär att du får tillbaka din insats. Gör Watford däremot två mål så innebär det att du förlorar ditt bett trots att Manchester United i slutändan vann matchen.