Adresslotteriet

Adresslotteriet är ett svenskt lotteri där din ort och gata är ditt lottnummer. Du kan i och med detta vinna enbart baserat på att du exempelvis bor i Örebro eller en annan ort. Detta gör att du heller inte behöver grubbla på vilka lottonummer du ska välja, eftersom du varje månad har ett fast nummer. Adresslotteriet stödjer Läkarmissionens arbete och du kan i och med detta göra stor skillnad genom att delta i lotteriet varje månad. Här tittar vi lite närmare på Adresslotteriet och ger användbara tips på vad som kan vara bra att tänka på när man spelar.

Så deltar du i Adresslotteriet

Att delta i Adresslotteriet är mycket enkelt. Adresslotteriet är en prenumerationstjänst där man varje vecka betalar 40 kronor för att delta. Eftersom lotteriet är baserat på den adress där man är folkbokförd så behöver man inte ange något annat än sitt personnummer för att delta. När du väl anmält dig så kommer du att få en faktura hemskickad för dina lotter. Fakturaavgiften är för närvarande 15 kronor, något som du slipper om du anmäler dig till Autogiro. Lotterna faktureras  en gång varje månad, vilket gör att du betalar 160 kronor i månaden för att delta i Adresslotteriet.

Vinster i Adresslotteriet

Adresslotteriet är ett lotteri som är fullkomligt fullspäckat med vinster. Varje vecka är det nya dragningar och totalt är det närmare 5300 nya vinster varje vecka.

Om du bor på den ort som dras i lotteriet kommer du tillsammans med alla andra som bor på samma ort att vinna 1500 kronor var. Prickar du in både rätt gata och rätt ort så kan du vinna upp till 50 000 kronor vid dragningen. Varje fredag presenterar man dessutom den person som vunnit veckans storvinst. Storvinsten som med lite tur kan göra att man vinner 2 miljoner (!) kronor.

Kontakta adresslotteriet

Om du vill kontakta Adresslotteriet, exempelvis för att säga upp din prenumeration eller om du har några andra frågor så går det att ringa på 08-515 114 40. Kundtjänsten har öppet vardagar mellan 08-16. Du kan även maila eventuella frågor till kundservice@adresslotteriet.se.

Tvillinglotten

Tvillinglotten är en lott inom Adresslotteriet som gör det möjligt att vinna dubbelt så mycket pengar när ens gata eller ort dras i dragningen. Tvillinglotten ger vinster på ända upp till 2 miljoner kronor.

Avsluta prenumeration

Om du inte längre vill delta i Adresslotteriet så kan du avsluta din prenumeration genom att ringa eller maila in till deras kundtjänst. Adresslotteriet har ingen bindningstid, dock behöver du betala för de lotter som redan dragits om du betalar för dina lotter i efterhand.

Hur mycket betalas tillbaka till spelarna?

I Adresslotteriet går 40,09% av spelarnas insatser tillbaka till spelarna i form av vinster. Resten går till att driva lotteriet och till att stödja Läkarmissionens arbete.

Hur vet man om man vunnit?

Varje vecka publicerar Datumlotteriet en lista över de vinnande orterna och gatorna på sin hemsida. Adresslotteriet kommer vidare att kontakta dig per telefon eller mail för att upplysa dig om din vinst.

Adresslotteriets spelansvar

Adresslotteriet arbetar aktivt med spelansvar och är medvetna om de risker som finns med spelande. Man verkar på den reglerade spelmarknaden i Sverige och står under Lotteriinspektionens tillsyn. Man är även medlem i Spelbranschens Riksorganisation och följer deras standarder för spel. Alla som arbetar inom Adresslotteriet har utbildats inom spelansvar.

Detta stödjer du genom att delta i Adresslotteriet

Genom att delta i Adresslotteriet stödjer du Läkarmissionens arbete. Läkarmissionen har bistånd i cirka olika länder där man bland annat bidrar med social omsorg, utbildning, självförsörjning och humanitärt bistånd. Hela överskottet i Adresslotteriet går oavkortat till Läkarmissionen. Senaste året delades hela 1,2 miljoner kronor ut.

För mer information om Adresslotteriet och för att delta kan du surfa in på deras hemsida www.adresslotteriet.se.