Spela Powerball i Sverige

Powerball är ett ett av världens största lotterier som gjort sig känt för att regelbundet dela ut enorma jackpottar. Bland annat toppar Powerball listan över världens största lottovinst genom tiderna, som hamnade på svindlande 1,58 miljarder dollar. Nu är det möjligt att delta i Powerballs dragningar även från Sverige. Nedanför förklarar vi hur.

Delta i Powerball-lotteriet, pengarna tillbaka på ditt första lottköp!


Till EuroLotto

Hur går man tillväga för att spela Powerball i Sverige?

Det finns i Sverige lottosidor på nätet som samlat alla världens största lottodragningar. En av de större svenska sidorna är Eurolotto, som samlat Powerball, såväl som EuroMillions och MegaMillions.

I Powerballs lotteri är det dragning varje torsdag och varje söndag. För att inte gå miste om någon vinstchans så kan det därför vara bra att delta i båda dragningarna. Varje lott kostar 4 euro, för att delta i båda dragningarna varje vecka så betalar man alltså 8 euro.

På Powerball-lotten väljer man fem stycken vanliga nummer, mellan 1-69. Därefter så väljer man ytterligare ett så kallat ”Powerball-nummer”.  Detta är en sista siffra mellan 1-26. När du sedan valt dina nummer och betalat för lottokupongen så är du med och deltar i lotteriet.

Om du vill delta i lotteriet varje vecka så kan du i förväg köpa en prenumeration för ett stort antal veckor upp till ett år framöver. Det lättaste är då att välja en lottorad med dina favoritnummer som är stående varje vecka.